Overzicht bijbel op internet

De bijbel is een boek van alle tijden. En ook de bijbel gaat met de tijd mee. In dit digitale tijdperk is de bijbel ook op internet te vinden. Hieronder vindt U een aantal sites met de bijbel zelf en informatie. Ook zijn er sites bij waar de bijbel toegankelijk gemaakt wordt op manieren die voorheen nog niet mogelijk waren. Concordanties werken in dit digitale tijdperk heel wat makkelijker. Ook de verbinding tussen bijbel en kunst en cultuur wordt op een aantal sites heel mooi aanschouwelijk gemaakt. Leesroosters zijn er te kust en te keur op het internet. Ook op onze site vindt U in de llinkerkolom 2 roosters; die van het NBG en de lezingen uit Taizé. Een bijzonder en comfortabel leesrooster vindt U op de laatste site in onderstaand rijtje.

En ja, ook de kerk is op internet: http://mijnkerk.nl/

Nieuwe Bijbel vertaling: https://www.debijbel.nl
Veel informatie over de NBV. De bijbel kan online gelezen en doorzocht worden. Donateurs van het NBG hebben een streepje voor; zij vinden hier nog meer informatie.

Naardense bijbel: http://www.naardensebijbel.nl
Alle informatie over de Naardense bijbel. Kan online gelezen en doorzocht worden (tip: klik op ‘Toon printversie’ voor een makkelijker leesbare versie)

Anderstalige bijbels: http://www.biblija.net/biblija.cgi?l=en

Nederlands bijbelgenootschap: https://www.bijbelgenootschap.nl
Veel informatie en links naar verdere informatie

Katholieke bijbelstichting: http://www.bijbel.net
Hier vind je b.v. de Willibrordvertaling naast de NBV: http://www.willibrordbijbel.nl/index.php?p=page&i=2,36

Voorleesbijbel: http://www.voorleesbijbel.nl/ en downloadbijbel: http://www.downloadbijbel.nl/
Hier kun je de bijbel laten voorlezen en ook gedeeltes downloaden. Het voorlezen is duidelijk, maar het gekozen lettertype op de site is wat aan de kleine kant.

Bijbel en Kunst: http://www.statenvertaling.net
Hier is de statenvertaling met heel veel bijbelse kunst. Er zijn ook verzamelingen van kunst rond bijbelse thema’s of van bepaalde kunstenaars (Rembrandt b.v.). Online statenvertaling.

Bijbel en cultuur: http://www.bijbelencultuur.nl
Bevat een schat aan informatie over de bijbel en cultuur. Heel veel kunst, achtergrondinformatie en de invloed van de bijbel op onze cultuur. Tevens online bijbel met links naar informatie en kunst. Gebruikte bijbel is de Nieuwe Bijbel Vertaling.

Bijbel op PC, tablet en telefoon; met leesrooster: https://www.bible.com/nl
Op deze site kun je een gratis account aanleggen (e-mailadres en naam opgeven), daarna kan je je eigen leesplannen uitzoeken, dagteksten laten sturen en de bijbel lezen. Je kunt “vrienden” zoeken en samen in een groep lezen en/of erover spreken. Dit werkt allemaal op de PC en op telefoon en tablet (Apple en Android). Nederlandse bijbels hier zijn de NBG51, statenvertaling en “Het Boek”, verder vind je hier vrijwel iedere andere taal.